KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

KARDEŞLİK KÖPRÜLERİ PROJESİ HAYATA GEÇTİ

Kısa adı ÇESİAD olan Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İşadamları Derneği, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği halinde “Kardeşlik Köprüleri Projesi” başlattı. Proje çerçevesinde ilk olarak Çorum’dan 15 kişilik lise son sınıf öğrencisi İstanbul’a geziye götürüldü. İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını gezecek olan öğrenciler, üniversiteleri de ziyaret ederek bilgi alacak. Projenin tanıtılması amacıyla Cuma günü akşam saatlerinde Gönülçelen Restaurant’ta bir toplantı düzenlendi. Toplantıya; Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Ünlü, ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım, Bayat Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Kara ile İstanbul gezisine katılacak öğrenciler katıldı. Yemekli olarak düzenlenen toplantının sonunda ÇESİAD Başkanı Yıldırım ve Milli Eğitim Müdürü Girgin tarafından projenin amaçları hakkında bilgiler verildi.

ÇORUMLU ÖĞRENCİLER İSTANBUL’U GEZECEK

ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım, Çorum’a, Çorumlu işadamlarına ve öğrencilere faydalı olmak amacıyla birtakım projeler geliştirdiklerini belirterek, 54 öğrenciye burs vererek çıktıkları bu yolda şu anda İstanbul’da bulunan 200’ü aşkın öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Bursları kahvaltıyla birlikte verdiklerini, burs alan öğrencilerin kendi aralarında kaynaşmasını da sağladıklarını bildiren Mehmet Yıldırım, toplantıların ve etkinliklerin devam ettiğini kaydetti. Yeni bir projeye daha başladıklarını, “Kardeşlik Köprüleri Projesi” adlı proje ile lise son sınıfta bulunan öğrencilere İstanbul’u gezdireceklerini, İstanbul’un tarihi, kültürel özelliği bulunan mekanlarını, turistik mekanlarını öğrencilere tanıtacaklarını, ayrıca üniversiteleri de tanıtarak öğrencilerin ufkunu açacaklarını söyleyen Yıldırım, “Amacımız öğrencilerin iyi bir üniversiteye yerleşerek kendilerine, ailelerine, topluma, millete faydalı olmalarını sağlamak. Çorum merkezden 2, her ilçeden de birer öğrenci olmak üzere 15 öğrenci ile ilk gezimizi düzenliyoruz. Pilot uygulama olarak başladığımız çalışmayı devam ettireceğiz. Gelecek yıl sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz. Amacımız İstanbul’u tanırken, Çorum’un da tanıtımını yapmak” dedi. Mehmet Yıldırım, ayrıca ÇESİAD olarak Osmancık ve Kargı’da kütüphaneler oluşturacaklarını, Bayat Anadolu Lisesi ile de kardeş kurum olduklarını duyurarak, Çorum’a ve çevresine faydalı olacak projelere imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.

“GELECEĞİN YÖNETİCİLERİNİ HAYATA HAZIRLIYORUZ”

 Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise Çorumlu öğrencilerin İstanbul’u gezerek üniversiteleri tanımasının son derece yararlı bir çalışma olacağını anlatarak, “Amacımız gençlerin üniversite ortamını görmesi, o üniversiteyi kendilerine hedef olarak belirlemeleri ve o hedefe ulaşmak için çaba göstermelerini sağlamaktır. Gençlerin hayatta başarılı olmasını ve hayata çok yönlü hazırlanmasını arzu ediyoruz. Gelecekte tüm koltuklar, tüm yönetim gençlerin olacak. Gelecekte ülkemizi her alanda şimdinin gençleri yönetecek. Bu nedenle gençlerimizin performansını yükseltmek istiyoruz” dedi.

İSTANBUL GEZİSİ BAŞLADI

ÇESİAD tarafından düzenlenen yemekli toplantının ardından İstanbul gezisine katılacak 15 kişilik topluluk, Çorum’dan hareket etti. İlk olarak Çamlıca Tepesi’nde karşılanarak kahvaltı yapan gençler, daha sonra İstanbul Üniversitesi’ni gezdi. Kişisel gelişim uzmanı, eğitimci Nur Erdem Özeren’in konferansına katılan Çorumlu gençler, daha sonra da Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya (İslam Eserleri Müzesi), Sultanahmet Camii, Gülhane Parkı, Eminönü, Galata Köprüsü gezisine katıldı. Beyoğlu Konak Restaurant’ta akşam yemeği yiyen gençler, sonra da İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nı gezdi. Çorumlu heyet, Pazar günü ise Miniatürk, Eyüp Sultan, Piyerloti gezisine katılarak öğle yemeklerini Eminönü Can Kurtaran Öğretmenevi’nde, akşam yemeklerini ise İstinye Meyyali Restaurant’ta yediler. Öğrencilere Boğaziçi Üniversitesi de gezdirilerek tanıtıldı.