ÇESİAD ÇORUMLU BÜROKRATLARI,AKADEMİSYENLERİ VE İŞADAMLARINI BİRARAYA GETİRDİ.

 

Çorumlu Eğitimci Sanayici İşadamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD), Derindere Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derindere’nin  ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemekte Çorumluları  buluşturdu.

 

İstinye Meyyali Restoran’da gerçekleştirilen kaynaşma yemeğine ÇESİAD Yönetim Kurulu ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Yemekte konuklara keşkek, Çorum mantısı ve Çorum baklavası ikram edildi.

Yemeğe katılanlar arasında; ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım, Başkan Yardımcıları Necati Şahin ve Muzaffer Canıdemir, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak , Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Yargıtay Üyesi Zihni Doğan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorumspor Başkanı Mahmut Çoban, Eski Çorum Milletvekili Turhan Utku, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, K. Çekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Arnavutköy Garnizon Komutanı İlhami Keleş İTÜ Öğretim Üyesi Ahmet Samsunlu, İBB Engelliler Başkanı Bekir Köksal,Şile Hakimi Aysun Güder, Üsküdar C. Savcısı Zekeriya Şen, K. Çekmece C. Savcısı Tarık D. Bendez, Bakırköy C. Savcısı Talip Kalkan, Çorumspor Yöneticisi Gültekin Biçer, , Hukuk Dekanı Halil Kalabalık, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Gazeteci Kamil Maman, İhlas Holding Danışmanı Seyit Çakıcı, Asu Börek sahibi Osman Dedebaş, İşadamı Metin Erişken, Bursa Çorumlular Dernek Başkanı Hüseyin Görgülü, Subay Fikri Kısar, Sanatçılar Ertuğrul Erkişi ve Cemalettin Kurtoğlu,  Astez yönetim kurulu başkanı Esat İnkaya, ÇEKVA Genel Müdürü Erdal Karslı ve Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Özata, Viletta Perde A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaca , Tahsin Özcan,Orhan Atak ve Dernek Sekreteri Büşra Yaşar hazır bulundu.

ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, yemekte yaptığı konuşmasında, ev sahipliği yapan Ömer Derindere’ye organizasyon dolayısıyla teşekkür ederek, Çorumluları bir arada görmekten memnun olduklarını ifade etti. ÇESİAD’ın kurulduğundan bu zamana kadar büyük ölçüde başarı elde ettiklerinden ve bundan sonra neler yapabileceklerinden kısaca söz eden Yıldırım, ÇESİAD’ın bursiyer sayısının giderek arttığını da sözlerine ekledi. Konuklardan Çorum’a ilişkin projelerini paylaşmalarını isteyen Yıldırım, öğrenci yurdu kurmak istediklerini ve en son gerçekleştirdikleri ‘Kardeşlik Köprüleri’ projesini gelecek yıl, lise öğrenci sayılarını dahada artırarak tekrarlayacaklarını ve bu yıl içerisinde Osmancık ve Kargı ilçelerimize kütüphane yapacaklarını  söyledi.

 Ev sahibi olarak söz alan Derindere – Toyota Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Derindere, organizasyona ev sahipliği yapmaktan, Çorumlu bürokrat, işadamları ve akademisyenleri bir arada görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Derindere,konuklara yemeğe katıldıklarından  dolayı teşekkür etti.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çorum’a gönülden bağlı olduğunu, Çorum’da görev yapmış olmaktan, Çorumla iç içe olmaktan, Çorum için aynı heyecanı paylaşmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, “Çorum’a gönül verenlerin katkılarıyla Çorum çok daha iyi noktalara gidecektir.” dedi.

Çorum Valisi Nurullah Çakır ise, ÇESİAD Başkanı Yıldırım’a, dernek yönetimine ve Ömer Derindere’ye  teşekkür ederek, “Burda yapılan birikimler Çorum’a yönelecektir. Bize düşen ödevleri yapmak  durumundayız.” şeklinde konuştu. Önümüzdeki süreçte portal oluşturacaklarını söyleyen Çakır, Çorum’dan öğrencilerin yaptıkları el işleri hediyelerini ÇESİAD Başkanı Yıldırım’a hediye etti.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, Üniversiteden ve açılacak yeni bölümlerden bahsettikten sonra ÇESİAD ve Ömer Derindere’ye öğrencilere burs vererek eğitime sağladıkları katkılardan ötürü teşekkür etti.

Gecede konuşma yapan Çorumspor Başkanı Mahmut Çoban, Çorumspor’un durumu ile ilgili bilgiler verdi.Çoban, gecede Çorumspor’un durumunu tüm katılımcılara anlatma imkanı bulduklarını belirterek bu gecenin gelecekle ilgili güzel bir yatırım olduğuna inandığını söyledi. Çoban, gelecek dönemlerde Çorumspor yararına düzenleyecekleri gecenin alt yapısını yaptıklarını belirterek ‘Düzenleyeceğimiz gecede katılımın daha yüksek olacağına ve Çorumlu hemşehrilerimizin Çorumspor’la ilgili gerekli desteği vereceklerine inanıyoruz’ dedi. Çoban, Dernek Başkanı Yıldırım’a imzalı top ve imzalı forma hediye etti.