ÇESİAD, ÇORUM STANDINI YALNIZ BIRAKMADI

Çorumlu Eğitimci Sanayici İşadamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD), Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı olan EMİTT’te Çorum standını yalnız bırakmadı.

9-12 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilen Fuar’da Çorum standına ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Başkan Yardımcısı Muzaffer Canıdemir, ÇESİAD Yönetim Kurulu üyeleri Akif Güneş, Esat İnkaya, Sururi Onan ve Dernek Sekreteri Büşra Yaşar ile çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Çorum’un kültür ve turizm değerlerinin tanıtılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda fuar alanındaki kurulan stantta, Çorum’un önemli kültürel miras unsurları Hattuşa ve Çorum Saat Kulesi büyük ilgi gördü. Stantta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yeni yaptırılan broşürler, tanıtım filmleri ve diğer tanıtım materyalleri ile Çorum’daki turizm işletmelerine ait tanıtım broşürleri dağıtılıldı, leblebi makinesinde leblebi kavrulup misafirlere ikram edildi.

Anitta Otel, Mavi Ocak, Anvatar Otel hazırladıkları tanıtım seti ile Çorum’un tanıtımına katkı sağladılar. Çorum Valisi Nurullah Çakır,Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, İl Kültür Müdürü Ali Özüdoğru’nun ev sahipliği yaptığı Çorum standında, ziyaretçiler en iyi şekilde ağırlandı.

Çorum standında Çorum’un meşhur leblebisi fuarın gözdesi oldu. Leblebi makinesinde kavrulan leblebiler misafirlere ikram edilirken, fuarın ilk gününde olduğu gibi son gününde de en gözde yiyecekler arasında yer aldı. Leblebiler Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül tarafından misafirlere ikram edilirken, ziyaretçiler leblebi alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

Hititler EMİTT’teydi

Çorum’u tanıtmak amacıyla fuarda yoğun bir çalışma yapan Çorum ekibi, giydikleri Hitit figürlü t-shirtlerle ilgi odağı oldular.

Alacahöyük sfenksleri ile girilen Çorum standında, Kızılırmak Havzası Gastronomi ve Yürüyüş Yolu projesi ile ilgili Yerel Yürüyüş Rehberi Ersin Demirel tarafından bilgi verildi. Hititlerle ilgili bilgiler İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde görevli personel tarafından anlatıldı.

Saat Kulesi ve Belediye binası dikkat çekti

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Çorum standına Çorum Belediyesi tarafından kurulan Saat Kulesi ve Çorum Belediye binası maketi ilgi odağı oldu.

Belediye Binası içerisinde gelen misafirlere çay ve leblebi ikram edilirken, misafirler ise tarihi Belediye binasında oturmanın keyfini yaşadılar. Saat Kulesi ve Belediye Binası maketi önünde bol bol fotoğraf çektirdiler.