ÇESİAD ve ÇEKVA’dan ORTAK PROGRAM

İstanbul’daki Çorumlular Burs kahvaltısında buluştu…
ÇESİAD ve ÇEKVA işbirliğiyle düzenlenen kahvaltı programı, İstanbul’da yaşayan çok sayıda Çorumluyu biraraya getirdi. Kahvaltıya, Çorum Valisi Nurullah Çakır da katıldı.
Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İşadamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) ile Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) tarafından organize edilen kahvaltı programı, 24 Mart Cumartesi günü gerçekleşti. Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltıya Çorum Valisi Nurullah Çakır, ÇESİAD dernek başkanı Mehmet Yıldırım,Başkan Yardımcıları Necati Şahin, Muzaffer Canıdemir,Yargıtay Üyesi Zihni Doğan,Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu,Beşiktaş Kaymakamı Saadettin Yücel, Üsküdar Askerlik Şube Müdürü Alb. Tuğrul Avtan,ÇESİAD Yönetiminden İbrahim Sezikli, Akif Güneş, Sururi Onan,Mustafa Kuş, Seyit Arslan, Cemalettin Kurtoğlu,Çesiad Dernek Sekreteri Büşra Yaşar, ÇEKVA Genel Müdürü Erdal Karslı,ÇEKVA yöneticileri ile çok sayıda Çorumlu hemşehrilerimiz ve bursiyer öğrenci katıldı.
ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım bir konuşma yaparak ÇESİAD’ın faaliyet ve projelerinden bahsetti. Daha sonra kürsüye gelen ÇEKVA Genel Sekreteri Sabit Velidedeoğlu ‘da konuşmasında vakfın faaliyetlerini anlattı.
Programda bir konuşma yapan Vali Nurullah Çakır, Çorum için çalışan iki kurumun birlikte düzenlediği bir toplantıya katılmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Çorumlu üniversite öğrencilerine hitap eden Vali Çakır; gençlerden, okulda alınan eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalara da ağırlık vermelerini istedi. Öğrencilerin ilgilendikleri ve kendilerini geliştirdikleri alanlarda proje üretebileceklerini ve bu projeleri Çorum’da hayata geçirebileceklerini belirten Vali Nurullah Çakır, gençlere bu konuda destek sözü verdi.
Kahvaltıda konuşma yapan Çorumspor başkanı Mahmut Çoban’da ÇESİAD ve ÇEKVA’yı desteklemeye devam edeceklerinin altını çizdi.Ayrıca burs desteği sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
OSMANCIK VE KARGIYA KÜTÜPHANE KURULACAK
Kahvaltı programında ÇESİAD bursiyer öğrencileri Çorum için hazırladıkları proje hakkında bilgi verdiler. ÇESİAD’ın gönüllü öğrencileri, geliştirdikleri proje ile Osmancık ve Kargı’da iki ilköğretim okuluna kütüphane kuracaklar. Çalışma 11-12-13 Mayıs tarihlerinde Çesiad Yönetimi ve gönüllü öğrencilerin katılımıyla gerçekleşecek. Osmancık Gemici İ.Ö.O ve Kargı Atatürk İ.Ö.O öğrencileri üniversiteli abla ve ağabeylerinin desteğiyle yeni kitaplara kavuşacaklar.
ÇESİAD ÖĞRENCİLERİNDEN YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINA DESTEK
ÇESİAD öğrencilerinin hazırlamış olduğu ve Çorumluların Anayasa komisyonuna aktarmak için oluşturulan ‘Bence Anayasa…’ platformu çalışmalarının değerlendirmeleri yapıldı.Öğrencilerin tasarlamış oldukları ‘Bence Anayasa 19’ platformunun görüşlerinin Anayasa komisyonuna ve meclis başkanına aktarılması için önümüzdeki günlerde randevu alınmasna karar verildi. Samimi bir atmosferde geçen kahvaltı, ÇESİAD’ın burs dağıtımıyla sona erdi.